Társaságunk Magyarországon   

Az ASS vállalat 2017-ben ünnepli fennállásának 80. évfordulóját. 

A vállalat nevét alapítójáról - Adam Steigner - és az alapítás helyéről - Stockheim - kapta.

Magyarországon 1993 óta működik a makói gyártóbázis, amely német innováció alapján, korszerű technológiai háttérrel és jól képzett magyar munkaerő segítségével, a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő termékeket gyárt. A makói üzem mára Magyarország egyik legnagyobb fémipari és bútorgyártó kapacitással rendelkező termelő vállalata. Az itt gyártott bútorok döntő többsége exportra készül, az ASS termékek megtalálhatóak a világ számos országában, Európán belül elsősorban a következő országokban: Németország, Ausztria, Hollandia, Olaszország, Anglia, Norvégia, és Svédország.

Az ASS cégcsoport Magyarország egyik meghatározó bútoripari vállalkozása, amely széles termék kínálatával és szolgáltatásaival várja az érdeklődőket. Számunkra elsődleges fontosságú a minőségi anyagok használata és a korszerű technológia alkalmazása, hogy Ön sokáig élvezhesse és használhassa a megalkotott bútorokat. 

Minden egyes ASS termék, értékteremtő, kiváló magyar szakemberek munkájának eredményeként jön létre. Büszkék vagyunk arra, hogy az általunk létrehozott világszínvonalú termékek a magyar oktatási intézmények számára is elérhetőek, ezzel is segítve a magyar oktatás és gyermekeink egészséges fejlődését.  Vállalatunk dolgozói több éves tapasztalattal és rengeteg egyedi ötlettel rendelkeznek, minden részletre kiterjedő figyelmet szentelve annak, hogy az eredmény az Ön igényeinek maximálisan megfeleljen. 

 


Referencia képek

/album/referencia-kepek1/dsc05422-jpg/

—————

/album/referencia-kepek1/dsc05423-jpg/

—————

/album/referencia-kepek1/dsc05512-jpg/

—————

/album/referencia-kepek1/dsc00086-jpg/

——————————


ASS Iskolabútor Fórum, írja meg vélemémyét !

Dátum: 2016.09.23

Feladó: Nagypál László

Tárgy: iskolai bútorra vonatkozó előírások

Tisztelt Bútorgyártó!
Osztályunkban hiányzik egy nagy polcos szekrény. A Szmk ki is nézett egy kedvező árú pozdorja szekrényt az egyik népszerű bútoráruházból . Bennem megfogalmazódott a kérdés, hogy nem biztos hogy egy oktatási intézménybe bármilyen szekrényt be lehet vinni, hiszen a pedagógus és az igazgató felelőssége ha baleset történik, ráadásul ez nem egy magánlakás, itt a gyermekek (felsős vándorló osztályok) miatt más igénybevételnek vannak kitéve a bútorok.
Próbáltam keresni a vonatkozó előírásokat: nem nagyon találtam, ha Önöknek birtokában van esetleg ilyen, megköszönném ha megosztanák, (vagy a forrást ahonnan letölthetném) - de az is lehet hogy nincs igazam, és nincs ilyen előírás - bár ezt azért kétlem, mert a játszótéri bútorokra is vannak biztonsági előírások.
Köszönöm szépen a segítséget előre is!

Válasz

—————

Dátum: 2016.09.30

Feladó: ASS Magyarország Kft

Tárgy: Re:iskolai bútorra vonatkozó előírások

Tisztelt Nagypál László Úr !
Köszönjük megtisztelő érdeklődését és felvetését, amivel rávilágít az oktatási bútorok jelenlegi kaotikus állapotára !
Számunkra is már régóta gondot jelent, hogy a gyakorlatban nem létezik az egzaktul meghatározott iskolabútor kategória. Tekintettel arra, hogy a jelenlegi gyakorlat szerint bármit be lehet vinni egy oktatási intézménybe függetlenül attól, hogy az oda való-e vagy fokozott balesetveszélyt és biztonsági kockázatot jelent a gyerekek számára. Ezen a tényen nem változtat az sem, hogy bútoráruházban vagy esetleg "iskolabútor gyártótól" származik a termék, mivel bárki szállíthat bútort iskolákba, függetlenül attól, hogy rendelkezik e megfelelő szakmai és technológiai háttérrel ehhez, amíg az iskolabútorra vonatkozóan egyetlen kritériumnak kell megfelelni, ami nem más mint a "legalacsonyabb ár", addig ebben nagy változás nem várható.
Jelenleg a tanulói bútorokra vonatkozó és érvényben lévő szabvány az MSZ EN 1729-1:2007 szabvány, mely az Oktatási intézmények ülőbútorai és asztalaira vonatkozóan a funkcionális méreteket határozza meg.
A bútorok minőségi követelményére az MSZ 8339:1987 szabvány, a szekrényekre az MSZ 8350:1987 szabvány vonatkozik. Az MSZ 8354:1987 szabvány kifejezetten a gyermekszekrényekre vonatkozik és további szabványok vonatkoznak a szekrények tartóssági fokozataira, a szekrények szilárdsági és stabilitási fokozataira, a bútorfelületekre és a bútorszerelvényekre is, a szabványok megkülönböztetik az otthoni vagy az intézményi felhasználás jellege szerinti igényeket is, pld. MSZ EN 16121:2013 Nem háztartási célú tárolóbútorok. A biztonságra, a szilárdságra, a tartósságra és a stabilitásra vonatkozó követelmények, ezek megtalálhatók a Magyar Szabványügyi Testület weboldalán (www.mszt.hu), ahol ezeket meg lehet vásárolni.
Megjegyzem az uniós irányelvek alapján a szabványok nem kötelező érvényűek a gyártók számára, ugyanakkor a gyártói felelősség köre egyértelműen behatárolja a termékek előállítása során alkalmazandó szabályokat.
Cégünk Magyarországon egyedülállóan, az általunk gyártott termékek döntő többségénél rendelkezik TÜV GS minősítéssel, ami az adott termékre vonatkozó szabványok szerinti szigorú biztonságtechnikai vizsgálatát és annak minősítését jelenti.

Válasz

—————

Dátum: 2012.06.19

Feladó: Dózsa György Gimn., Szki. és Koll - Kiskunmajsa

Tárgy:

Csak jót tudok elmondani a cégről. Segítőkészek, rugalmasak, gyorsak.

Válasz

—————





Elérhetőség

ASS Magyarország Kft.

Kecskemét
Irinyi u.17.
H-6000
HUNGARY


Tel: +36 76 418 831
Fax: +36 76 506 529
Mobil: +36 30 958 66 61
Adószám: 12539675-2-03



Hírlevél Feliratkozás

Iratkozzon fel Hírlevelünkre, rendszeresen küldünk hasznos információkat, híreket, értesüljön elsőként kedvezményes ajánlatainkról, új termékeinkről l